Tuesday, September 04, 2007

Eile saatis Joosep mulle ühe huvitava pakkumissüsteemi kirjelduse: süsteemi nimi on Fantoomristi (Phantom Club) ja see seisneb selles, et avapakkumist tehes kujutad sa ette, et vastane on avanud naturaalse 1♣ avapakkumisega. Seega siis:
pass = leht, millega sa vastase naturaalse 1♣ läbi passid (kas siis kehva mastiga leht või ebaühtlane pika ristiga - süsteemi looja väitis, et tüüptulemus passiringi korral on +3 IMPi - nendel väike jõuülekaal, kuid risti mast ja vastastel seisab osamäng mõnes muus mastis)
1♣ = leht, millega sa vastase naturaalse 1♣ peale pakuksid kontra (väljavõtuks või väga tugev)
1♦♥♠ = ülepakkumine vastase 1♣ järel, jõupiirid siis u. 8-16, võib juhtuda ka neljase hea mastiga
1NT = 11-14 BAL - ei lähe küll hästi kokku ülepakutud 1NT-ga (see peaks olema tugev), aga nüri oleks passida, kui mõlemas käes võib hunnik punkta olla

ma ei mäleta peast, mida tähendas nt. 2♣ avapakkumine jne. aga ma arvan, et sealt edasi võib suht vabalt mängida mida iganes (kasvõi 2♣ naturaalne)

edasiseks pakkumiseks on vaja ainult normaalseid võistleva pakkumise kokkuleppeid, meelde jätta, et 2♣= cuebid ja võib-olla mingeid spetsiaalseid kokkuleppeid mingite seisude jaoks.
Süsteemi eelis on see, et ta on suhteliselt agressiivne ja lubab sisse tulla nõrgema lehe ja hea mastiga, näidates samas väärtusi avakäiguks jms.

miinusena näen ma esialgu peamiselt seda, et tekib küsimus "kuidas pakkuda slämme?", kuna kui avajal on hea leht, siis selle teadasaamisega läheb jupp aega. Mõtlesin selle üle veidi ja tekkis idee, et siinkandis (kus inimesed on harjunud mängima 1♣ avangut tugevalt) võiks mängida hoopis Fantoomruutut - süsteem jääb ideoloogiliselt samaks, 1♣ avapakkumine on tugev ja 1♦ = väljavõtt ruutu suhtes.
Ja lõpuks tekkis mul veel üks idee - Rannaruutu 1 kalli avapakkumiste jõuvahemik lihtsalt 8-16 peale tuua ja mängida suvalise käe avangu peale Druryt

kes tahab ja saab, proovigu sellised asjad järgi

No comments: