Thursday, May 03, 2012

Meie rahvalugejate kambal oli pisikene istumine piirkonnajuhi pool. Kuna maad oli sinna kõigest mingi 4-5 kilomeetrit, otsustasin kohale navigeeruda omal jalal. Ja selle distantsi peale Vedu-Saadjärve teel (tegemist ei olnud maanteega, aga ka mitte täieliku külavaheteega) peatus mu kõrval täiesti provotseerimatult koguni kaks autot, kes küsisid, kuhu ma suundun ja pakkusid küüti! Okei, üks neist oli naaber, kes mu ära tundis, aga teine oli mingi täiesti võõras naisterahvas. Kui ta kinni pidas, siis ta küsis, et kuhu ma lähen ja pakkus transat ja alles seejärel hakkas huvi tundma, kes ma selline olen, et tema ei tunnegi. Lisaks juhtus veel selline asi, et kui ma möödusin parasjagu mingist põllust, kus traktor oma kevadisi ringe tegi, peatus minust 50m eespool üks auto, kruttis akna alla ja aknast väljus käsi fotoaparaadiga ja tegi eelpoolnimetatud trakatsist pilti. Tõsine sürrealism kuubis, kas elu on siis maal nii pekki läinud, et inimesed pole varem traktorit näinud?

6 comments:

saar said...

Mitu inimest siis ikkagi elab Eestis ?

Lauri said...

Kust mina tean?

saar said...

Tegid tühja tööd kuu aega ?
(ja kuramus kaota see loetamatute tähtede mõistatamise nõue)

Lauri said...

Huvitav, mul küll kunagi nende tähtede mõistatamisega probleeme pole olnud, aga tulles vastu su soovile kruvisin maha, loodetavasti ei järgne spämmirobotite rünnakut.

Aga ma võiks Eesti inimeste arvu teada siis, kui minu asi olnuks üle lugeda kõik inimesed ja seejärel aruandlus esitada. Hetkel oli minu rida ainult kodukandis ca 300 majapidamise loendamine (millest ca 40% olid end netis ära lugenud). Ja kui aus olla, ei viitsinud ma isegi arvet pidada, kui palju siin inimesi oli, polnud minu asi.
Eesti inimeste üldarvu kohta kiusa oma tuttavaid statistikaametis (nt. Heinlot) ja tõen. tuleb varem või hiljem see arv kuskil välja ka. Iseasi, et ma ei suuda asja köögipoolt näinuna seda eriti usaldada, aga umbkaudselt peaks see siiski klappima.

tom said...

1 318 005 peaks see number olema 15.mai seisuga

saar said...

Tänaseks on veel ca 24000 kuhugi kadunud. 1294236 väideti kusagil. Kui samas tempos jätkub ( - 50000 inimest kuus) siis kahe aasta pärast on eestis sama lahe elada nagu Gröönimaal.