Friday, August 30, 2013

Ära tee möödasõitu pinnataval teel!

Eile õhtul tekkis mul mõte, et õiglane oleks minna Tartu kiirabi juurde ja suvalisele kiirabimasinale tellis aknasse virutada.

Nimelt käisime eile Jõgeval ja tagasiteele (mis tegi ringi üle Tartu) jäi meil maanteelõik Tabivere-Lähte, mida praegu pinnatakse. Ja järsku ilmus meile taha kiirabimasin ja alas, kus kiirus oli piiratud 30 km/h-le, sooritas meist möödasõidu. Tulemuseks kivirahe vastu vasakpoolset tagumist klaasi, mille kõrval ma istuma juhtusin ja minu jaoks paras ehmatus + klaasikillud süles ning Tom, kes päeval oli rõõmustanud, et sai oma autol esiklaasi ära vahetatud, peab nüüd külgakent kõpitsema minema. Lisaks tekitas puuduv klaas autos mingi vibratsiooni (nagu ikka kui suure kiirusega sõites üks aken on lahti) ja selleks, et sellest vibrast vabaneda, tegi Tom kõik neli akent paokile. Kuna kellaaeg kippus õhtul 11 kanti, tähendas see kõik, et mul oli kuradima kombel külm, isegi õnn, et pikad püksid olin jalga tõmmanud.


Mis tellisesse ja kiirabiauto aknasse puutub, siis malbe inimesena ma siiski seda tõsiselt päevakorda (öökorda?) ei võtnud, samuti arvas Tom, et võib-olla ei pruugiks see olla tark tegu ja küllap on tal ses suhtes õigus, aga ikkagi tundus see mulle eile (ja tundub veel tänagi) õiglase teguviisina.

4 comments:

auu said...

Miks Tom politseid ei kutsunud - seal on ju selge kahju tekitatud ning alus akna väljamaksmiseks olemas?

Pihel said...

Äkki oleksite pidanud ise kõrvale tõmbama, seisma jääma ja kiirabi mööda laskma?

tom said...

Klaasivahetus on kindlustuse teema ja polnud põhjust politseid kutsuda. Järgmine hommikul kleebiti juba mingi ajutine kile ette ja telliti klaas ära.

Vahet ei ole kas seisad teepervel või liigud 30 km/h tunnis teepervel - kivi lendab klaasi enamvähem sama kiirusega.

Helina A. said...

Kusjuures kurb on see, et sellisel juhul ei pruugita saada midagi teha. St ka politsei mitte.
Oli analoogne juhtum, kus tee ääres muru niitva traktori "hammaste" vahelt lendas jurakas kivi klaasi ja purustas selle. Asjaosaline kehitas õlgu ja väitis, et pole teind ja pole tõestatav.
Nii, et võib ju jalgu trampida ja seletada, et vot nii oli, aga kui just kaamerasse pole tegu püütud, lapidki üksi oma klaasi :-/