Thursday, July 14, 2016

Liepaja - 14. juuli

Esimene võistlus – segapaarikas – lõppes täna. Medalid jagunesid nii, et esikoha siad šotlased Bailey ja Nakamaru-Pinder; hõbe tuli põhjanaabritele: Fagerlund – Mylläri ja pronksi said poolakad Moszczynska – Marks. Nii et ma ei saa bridžioraaklit mängida, kuigi vahepeal tundus, et soomlased libisevad ette, siis lõpus (nad sattusid viimaseks paariks vooruks vugraphi) oli üldse õnne, et nad medalilt välja ei kukkunud. Nende viimane leping oli 3♥ kontraga kaitse, mida ei ole võimalik kaotada – kuigi  nende vastane sai sellega siiski hakkama. Kui mu arvestused paika peavad, siis selle väljatuleku korral oleks nad jäänud neljandaks… Igatahes õnnitlused!

Eestlastel läks „normaalselt“ – ei üleliia hästi, ei häbiväärselt halvasti. Tänane päev pigem kõigil paaridel ebaõnnestus ja lõpptulemused olid sellised (52 paari seas siis):

21. Susanna – Martin M        52,04%
22. Johanna – Aleksis            51,48%
25. Hanna – Manglus             50,82%
34. Mirjam – Rasmus             49,69%
39. Helina – Rao                    47,19%
45. Milvi – Martin V             42,80%

Kokkuvõttes siis hindeks „rahuldav“: vahepealne seis lubas rohkemat, kuna kolm paari olid pikalt 20 parima sees, aga ju siis kogemuste/vastupidavuse/teravuse puudus ei lubanud lõpuni oma parimat mängu näidata. Eriti hullud tundusid olevat jaotused 61-70, mis ebaõnnestusid kapitaalselt.
Ma muidugi vahutan siin täiesti lambist, ega ma tegelikult ei tea, mis laua taga konkreetselt juhtus…

Lätlastel (no kellega sa end ikka võrdled, kui mitte nendega, lõppeks umbes sama taust ja sama tase) läks laias laastus nagu meilgi: nende parim paar Ginta Garkaje – Janis Ilzinš tõusis lõpuks meie omadest ette 16. kohale, 2.-3. Läti paar olid 26. ja 27. kohal, ning ülejäänud kolm paari platseerusid tagaotsa, kohtadele 47., 48. ja 51.

Homme jätkatakse siis „põhiüritustega“ (segapaarikas oli mõeldud pigem soojenduseks) neljas kategoorias. 
U-16 klassis meil ühtegi paari välja panna ei ole. 
Naisjuunioride seas mängivad Johanna – Susanna; 
„noorte“ (U-21) klassis Milvi – Martin V ja Mirjam – Rasmus; 
„juunioride“ (U-26) arvestuses Martin M – Jonatan, Hanna – Manglus, Helina – Rao, Aleksis – Jakob.


Kas midagi oodata ka tasub? 
Ei oska midagi arvata, aga „lambist“ eeldaksin siis, et 50%+ tulemust tahaksin näha Johanna – Susannalt, Mirjam – Rasmuselt ja Martin M – Jonilt. Teistelt muidugi ka…

No comments: