Friday, July 15, 2016

Liepaja - 15. juuli

EMil hakkasid siis pihta põhiüritused. Mina leidsin, et noori väga oma põrnitsemisega närvi ajama, jalutasin korra kohale, vaatasin, et kõik asjad kulgevad ja siis tagasi koju tukkuma.

Formaadid on sellised, et tüdrukud (ja U-16) mängivad omavahel läbi hunniku jaotusi (tüdrukutel lõpuks tuleb iga vastasega 8 jagu), U-26 ja U-21 mängivad 100 jagu kvalifikatsiooni ja seejärel saab 26 parimat paari finaali, kus mängitakse veel 50 jagu.

Kõige paremini kulges mäng U-21 kategoorias: nii Milvi-Martin V kui Mirjam-Rasmus hõljusid vahepeal esikümnes (Mirjam-Rasmus isegi esikolmiku piiril), lõpp küll päris nii hästi ei kulgenud kui oleks võinud, aga homsele päevale lähevad Milvi – Martin vastu 59 paari seas 9. ja Mirjam-Rasmus 13. kohal, protsendid on 55-56.

U-26-s on vastased teadagi karmimad ja seal meie omadel eriti hästi ei kulge. Osaleb kokku 61 paari ja meie parimad on Aleks-Jakob 30. kohaga (napilt üle 50%). Jon-Martin M on 48,35, Helina-Rao 44,24 ja Hanna-Manglus 41,45% peal.

Naiste turniiri kohta ilmselt on paslik tsiteerida Johannat (tema loal): „meil läheb sitasti ja ongi kõik“. Ehk siis 46,26% ja koht 15/20. Aga noh, homme veel 50 jagu ootamas.

Ilm on kohapeal üsna haiglaseks keeranud – vihm ja orkaanilaadsed tuulehood vahelduvad kena päikesepaistega. Ise ma tulen nüüd kaheks päevaks „koju“ ja eks kui tagasi jõuan, on näha, kas kõik paarid on omavahel juba nii tülli läinud, et enam ei mängi, või mõned ikka saavad veel hästi läbi.


Veidi olustikupilte ka:

Meie teele mängukohta jääb Janis Cakste väljak - see näeb tegelikult täitsa ilus välja, purskkaevud ja värgid, mis pimedas peaks värvilised olema. See pilt väga ilus pole, aga mis seals' ikka, läheb üles.

Tüüpiline Liepaja trammipeatus - ilusti kasse täis topitud.

Susanna on ohvri leidnud. Ohver on rahul.

Nagu näoilmest näha, siis tegelikult leidis oma ohvri ka Johanna - aga see ei mahtunud eelmisele pildile ära. Igatahes kassi silitamine on kindlasti võitlusvaimu kasvatav tegur.

Maasikule printisin ma hunniku süsteemikaarte välja, aga juuresolevalt pildilt on näha, kui palju sellest kasu oli. Igatahes kui tal nüüd midagi ära kaob, saab ta siit selle taastada.

Leidsin, et peaks "enne" ja "pärast" pildid tegema. See on siis Hanna "enne".

Olümpiakeskuse juures asub kirik. Kahjuks on see orienteerumiseks täiesti kasutu - tal pole torni.

Riia ja Turu rist. Nagu Tartus juba...

Vaade kanalile ja selle kõrval on mingi huvitav maja kogemata peale jäänud. Vist hotell

No comments: