Tuesday, December 04, 2007

Inimeste motiivid võivad olla väga hämarad ja sageli selgub asjasid analüüsima hakates midagi, mis kõige lihtsama seletusega võrreldes on risti vastupidine. Nimelt toppisime me lindudele akna taha rasvapalli. Esimene loogiline mõte, mis pähe tuleb on, et meile ilmselt linnud väga meeldivad. Kuigi me ka varem oleme rasvapalle akna peal hoidnud, on siiski karm tõde, et linnud on selle palli suhtes teisejärgulise tähtsusega - hoopis meie kassile on vaja meelelahutust pakkuda. Muidu ta ilmselt niutsub ja igavleb üksi kodus, aga linnud akna taga on paras magnet - nii veetiski meie tubatiiger suure osa laupäevasest päevast sellega, et üritas end akna vahelt läbi rammida, pressida ja hüpata. Ning tegi igasuguseid imelikke helisid ja väristas saba ja vurrusid. Kahjuks pole pärast seda enam valgel ajal koju jõudnud, ei teagi mis praegu sellel rindel toimub.

Reedel kompi mängides selgus, et mitte ainult 7-4, vaid ka 7-5 on ühemastileht. Avati ette 1♠ ja vaatas mulle vastu järgmine kollektsioon:
♠x
♥KSxxx
♦-
♣KEST98x

Tegin michaelsi 2♠, millele vaenlane pani 4♠ ja peale kahte passi võitlesin 5♣-ga. Nagu karta võiski, parandas partner 5♥-sse (tal oli ♥ETx ja ♣7x), peale trumpkontrolli kadumist oli tulemuseks -1400, samas kui risti mängus on jupp vingerdamist, et mind 9 tihi peale piirata (tuleks ärtut käia, mis ei ole väga reaalne). Võib-olla oleksin pidanud 5♥ veel 6♣-sse parandama, aga noh, ei osanud. Partner võib küll aimata, et mul on ♣ parem, sest ma võiks ka võidelda kontra või 4NT-ga, aga kahjuks on tal ärtu ikkagi nii hea, et on igati normaalne parandada. Nagu siis selgus lahkamisel, oleks ilmselt võitvaks otsuseks olnud 1♠ peale 5♣ karata. Sitta sest viiesest kõrval(kallis)mastist! Lõpptulemusena saimegi kesta, kusjuures vahe oli oluliselt väiksem kui selle jaotuse miinus.

No comments: