Thursday, September 04, 2008

no tere kool... oma esimest magistrandiaastat (tõenäoliselt paljude seas) olen alustanud tõdemusest, et esimene nädal on ilmselgelt liiga vara kooli jõudmiseks. Vähemalt regasin end portsule ainetele ära ja nüüd on ainuke mure neist piisavalt paljudest maha regada tähtaja piires...

selle-eest alustasime tudengiklubi järjekorralise hooajaga. Tekkis mul mõte, et võiks hooaja alguse puhul individuaal teha, kuid kohale tekkis suht palju algajaid, kes selle ees üksjagu õudu tundsid (ja noh, kui neid juba niipalju oli, siis hakkas mullegi tunduma, et individuaal on kasvõi aja säästmise huvides parem paarikaga asendada). Hoolimata tüüpvastusest, et "tänane õhtu on kinni, aga järgmistel kordadel üritame", tuli kokku 9 paari, mh. oli väga tore näha inimesi, kes varem pigem on tulemata jäänud kui kohale tulnud. Varsti peaks kursused tegema, et tekiks rohkem "kahuriliha" ja kui ma kunagi autokooliga ühele poole saama peaksin, siis järgmiseks õpin kodukat tegema ja teen tudengiklubile ühe (ikka hea taktika igatsugu uusi asju kolmekümnendate künnisel õppima hakata).

Ja eilne päev illustreeris, et süsteemikapsas ei ole manuaal, milles leiab vastuse igasugustele pakkumise käigus ette tulevatele probleemidele. Ilmselt tuleb lauas süsteemi lugemine ära keelata. Mul (ja ilmselt ka kellelgi teisel) ei ole midagi selle vastu, kui inimene süsteemile pilgu peale viskab pakkumise ajal, aga ma ei suuda aru saada inimestest, kes jäävadki oma süsteemikapsast lugema (kasvõi avapakkumise ajal). No kui sul selline asi olemas on, siis leia vajalik inf ruttu üles! Ma hakkan veidi aru saama õppejõududest, kes väidavad, et lahtiste materjalidega eksami puhul peab asja ikka jagama, muidu jääbki otsima (isiklik kogemus väidab vastupidist) - kui ikka inimene kulutab 2 minutit paberi pealt avapakkumise otsimiseks, siis on ilmselt tegu lühiühendusega. Ma saan aru küll, et esimene hirm on paaniliselt vigu vältida, aga sokukesed teevad neid niikuinii mängu käigus piisavalt, et see üks avapakkumisel ei ole nende taustal kõneväärt - parem pakkugu ära ja ärgu ruineerigu teisi pikaldase mõttetööga - küll seletatakse ja järgmine kord oled targem NING see järgmine kord jõuab kohale märksa varem. Pole siis põhjust eriti imestada, et hoolimata varasemast algusest venis turniir ikkagi poole kümneni välja - aga mis seals' ikka, alguse asi, edaspidi läheb vast paremaks.

4 comments:

miira said...

Üsna suure tõenäosusega läheb kiiremaks. Eile oli lisaks veel selliseid lahedaid seiku, et kui me absoluutselt viimase lauana vooru lõpetasime ning juba 5 minutit kuulma olime pidanud, et aitab, siis järgmisesse lauda istudes võid kolm korda arvata, kas vastased olid olemas (teades, et neile tuleb aeglane paar ehk iga minut vooru algusest on kallis)? Noh, siis istusime ja ootasime (ja ma ausõna katsusin marurahulik olla - peaaegu õnnestus :P)

Anonymous said...

Edukaid magistriõpinguid! A samas, kas baka lõpupidu toimus minuta?:( Kati

Lauri said...

ei ole mingit pidu toimunud veel, äkki tuleks millalgi teha...

Toomas Sildvee said...

Tule parem Suigu open Kapile...