Monday, June 01, 2009

Selle aasta Tallinna Festivalil piirdusin vaid paarika mängimisega. Reede õhtul suutsin kodunt startides kodukandis ära eksida. Nimelt küsisin hommikul Tommi käest, et kuidas oleks optimaalne Tallinna minna - kas Kobratust ringsõidu kaudu Tallinna maantee kaudu. Tema arvas, et see on üks variant, teine on tõmmata Piibe maanteele ja minna Koeru-Mäeküla kaudu. Ma siis leidsin, et võtan selle viimase tee. Kuna Hannes oli minu poolt läbi käies maininud, et Kukulinna kaudu saab normaalset asfaltteed pidi Lähte taha ja ma mäletasin Võsul käigust, et nats edaspidi Mustvee poole minnes näitab üks teeots "Kukulinna 6", siis panin sinnapoole ajama. Üsna kohe selgus, et see oli viga (ilmselt oli õige teeots see, millele oli kirjutatud "Saadjärve 5") - selline aus ja tolmav kruusatee vaatas vastu. Pressisin siis edasi ja leidsin Kukulinnast sildi, mis ühele poole näitas Lähte ja teisele poole Elistvere ja Tabivere suunas. Teades geograafiat, leidsin et ilmselt on siis kavalam minna Tabivere kaudu - ja sattusin teisele kruusateele, mis tolmas veel rohkem kui see eelmine. Lisaks sellele tuvastasin peagi, et minu taha on teele keeranud üks bemar ja leidsin et hui ma nende tolmu sisse hakkan hingama, ning tõstsin tempot (kuigi jäin lubatava piirkiiruse piiridesse) - taha tekkis selline tolmukate, et bemm oli peagi kadunud. Kuidagi ma siiski elusalt Tabivere alla jõudsin ja edasi erilisi ekstsesse ei juhtunud. Huvitaval kombel oli ka tagasitee selline "tunne Eestimaad" kruiis, aga see marsruut kulges täiesti plaanitult - selmet sõita Vihterpalust koju läbi Keila ja Tallinna, võtsime ette väiksemad teed marsruudil: Harju-Risti - Kuijõe - Piirsalu - Risti - Koluvere - Märjamaa - Rapla - Türi - Särevere - Kabala - Imavere - Kärevere - Kärkna - Kobratu - Vedu. Kuna ma alustasin sellest, et sõitsin Tallinnast Vihterpalusse (õigemini küll Pedasele, aga seal erilist vahet pole), siis olin paari väikse pausiga roolis üle nelja poole tunni järjest...

Paarikal oli loos selline, et ma sügavalt kahtlen, et see oli juhuslik - nimelt esimesel kahel laual istusid kahes esimeses voorus (ainsad, mis olid idee poolest vabaloosiga) lisaks meile veel Tiit-Maks, Olaf-Sven ja Tihas-Kõivukas. Ehk siis tsiteerides viimast - "võta nüüd kinni, oli see nüüd loos või "jumala tahe"".
Kuigi mäng läks käima suhteliselt normaalselt, ebaõnnestus lõpp totaalselt ja lõpetasime 20. kohaga. Mis seals’ ikka, järgmine aasta paremini… Kuna ma midagi tarka niikuinii teha ei viitsi, siis siin on ülevaade ennekõike asjadest, mis läksid untsu – ja sekka ka mõned, mis ei läinud. Kommentaarid teadagi teretulnud.

Jagu 1

Jagu 3

Jagu 13

Rubriigist – ka Norra koondislased eksivadJagu 16

Jagu 20

Suht õnnelikult lõppenud kaitsepudrutusJagu 21


Huvitaval kombel kui segapaarikal sellised „tundmuse pealt“ pandud kontrad kukkusid kõik läbi, siis Tallinna Festil need jälle töötasid: Jagu 26


Jagu 29

Siin vastase mõttepaus sõna otseses mõttes sundis mind bluffimaJagu 31

Mängutehnika vedas veidi alt: Jagu 33

Siin tegutses vastane õnnestunult: Jagu 36

Seda jagu mängisime laupäeva õhtul viimasena ja vale otsus lõpus oleks üsna põhja kaasa toonud: Jagu 38

Siin on tagantjärgi pakkumist vaadates Westist peaaegu et kahju, kuigi pakkumise ajal tundus mulle, et ta kurinahk alatult blufib, samas kui saastaga sõtta tulnud Ost ja Süd pidid ilmselt mõlemad elama üle mitmeid hirmuhetki Jagu 46

Kui senini oli turniir enam-vähem kulgenud, siis järgmine jagu sai murdepunktiks, kust kadus ära hea käik ja kõik hakkas kiiva kiskuma: Jagu 51

Jagu 52

Agressiivsus näiteks hakkas tagasilööke andma:
Jagu 53


Jagu 54


Ja mängutehnika logises:
Jagu 56

Ning süsteem kiusasJagu 57


Ja vahel ei saanudki aru, milles me jälle süüdi olime:
Jagu 61

Nii kõrgelt polnud varem ässasid küsinud – aga pakkumine oli mul ikkagi võib-olla veidi jobuJagu 65

Ja Josephine tuli ka ette, ehk siis jälle sellest, miks maksipaarikas on loll mäng vahetevahel: Jagu 68

Vampsi masin muidugi külvas taas hulganisti slämme:
Jagu 71

Ja kehva tsükli lõpetuseks sai taas vale otsus tehtud: Jagu 72

Hea, et rohkem mängima ei pidanud

2 comments:

Mts said...

Jagu 1. 1c-1d-1nt-2nt-p... Peale partneri läbipassimist mõtlesin et olex ikka ise pidanud 3nt tõstma kohe... no ja ex +150 tuli tõesti.

Jagu 3. Lõpptulemus sama -500 kui vastase geim olex 420 olnud, pakkumine läx kyll ysnagi teisiti. Põhiliselt ilmselt seetõttu et mu partneril lasti 1d-ga avada. Edasi läx 1s-X-2d-3c-p-3h(kutsuv)-p-4h-x-...

Jagu 13. 12p yhtlasega Ost avangux passis, partner sai tänu sellele multi 2d-ga avada. Täpset pakkumist ei mäleta, aga kudagi suutsid vastased end 3NT-sse manööverdada ning -690 meile kyll eriti palju yle 0-i ei andnud:(

Jagu 20. p-p-3h-p-4h-p... Läx kyll yheta aga toimis tõkkena päris hästi (60%) kuna vastasel 4/5 ruutut seisis.

Jagu 31. Bluhv toimis tõesti hästi. Peale jaotuse läbimängimist soovitasin partnerile samuti 1h-ga vahele tulla ja kui ma siis 1nt-d ei ytle vaid 2d valin siis 2s-iga edasi bluhvida;)

Jagu 33. Leps sama, aga avakäigux tehti väike trump. Partner võttis ärtu Q ja läx lauda et sealt ristit käia. Vastane võttis selle osavalt Q-ga ning käis pada, nüüd läx partner natuke liiga ahneks ja yritas 11 tihi peale mängida lõigates pada, mis paraku lõppes 9ga. Risti emand oli muidugi hea käik AKQ kombinatsioonist aga yritama peax. ikkagi pada ässa panekuga mooarust.

Jagu 38. Õnnestus 3nt sellise veenvusega ära pakkuda et vastased ärtu käia ei julenud, +630 andis 97%. 1d-2d-x-2h-3c-p-3h-p-3nt-p. Avakäik ruutu K ja kuna 2d-ga oli jõu paiknemine ära nähtud polnud emandate lõikamisega probleeme.

Jagu 53. Müstiline max anti meile sellest jaost. Peale pakkumist 3d-3h-4d-4nt-5c-X(mul ikkagi 6ne A-ga äkki partneril singel)-6h suutis vastane 6-4 trumbi näppu lõigata ja mu singel Q-le tihi poetada;)

Jagu 65. Seekord sai ilma releedeta hulga kiiremini, 5. pakkumisega täpsemalt. Partner otsustas miskipärast 1c asemel 1nt avada, aga võibolla see tal pärast oma lehte paremax hinnata võimaldaski lihtsamalt. 1nt-2s(ylekanne või kutse)-3c(max)-4h(splinter)-6c.

Jagu 72. Suutsin samuti hoidud 3D-ga avamisex umbes sarnasel põhjendusel, samuti tundus liiga yhtlane. Aga sellest polnud midagi ruutu õnnestus mul pärast isegi ära näidata ja seda lausa 4ndal kõrgusel ;)
1s-2s-3s-4d-4h-5c-5h-5s-x-ppp
+800 andis 98% :)

Lauri said...

65. jaos ei olnud eriti siiski küsimust kuude jõudmises, vaid ma üritasin pigem seitset leida...