Monday, June 22, 2009

Nädalavahetusel mängisime Leoga Pärnu suveturniiri. Mängisime me päris hästi, eriti võistkondlikku (paarikal tuli sisse apsakaid), ja kuna mingeid superasju eriti korda ei saatnud, siis ei olegi nagu suurt midagi meeles. Võistkondliku turniiri esimeses matšis näitas Leo kaks korda järjest head taset:
Jagu 31

Jagu 32

paarika viimase vooru jagu aga sundis mind mõtlema distsipliini üle: oman käes lehte:
♠97
♥Ä32
♦ÄS9
♣E6543

ja Leo avab 1♣ (tugev) ning releetab välja mu jao ja 8-11 pp, ning teeb signoffi 5 ristisse. Leidsin, et krt, antud kontekstis on mul tugeva käe vastas kaks keycardi + trumpemand ja Leol ei ole võimalik teha mugavat kutset ja küsimisega ei pruugi ka kõik selguda (kui tal näib, et liiga palju nuppe on puudu, et ohutult jätkata), sestap tõstsin kuude. Distsipliinijumal pidas selle peale ilmselt peenikest naeru, sest vastane võttis kaks ässa pealt ära, Leo leht oli nimelt selline:
♠K
♥KE65
♦KE43
♣KS97

ja omapärasel moel saime sellest jaost keskmise tulemuse - suur osa saalist avas Leo lehega 1NT ja mina tõstsin kolme ning pada avakäigu korral tõmmati kuningas maha, võeti viis pada ja ristiäss ning leping läks kaheta. Kui Leo oleks otsustanud 1♦ avada, oleksin ma ilmselt ise 3NT täis gämblinud (kui Leo on ühtlane, on tal 14-16) ja kogemata kombel lepingu õigesse kätte keeranud - käiguga padaässa alt tuleks 3NT välja, sest punastes laekub kaheksa tihi. Aga jah, järgmine kord (võibolla) passin.

No comments: