Tuesday, June 12, 2018

Ostende - 12. juuni


Tänase päeva eesmärgiks oli seatud, et kolmest matšist kaks võita. Vastased olid umbes meie masti tiimid (no teoorias küll Hispaania oli viimasel Bermuuda Bowlil suht tasemel ja Austrial mängivad endised Euroopa meistrid – tõsi küll 30 aasta tagant, aga no kumbki pole siiski A-taseme tiim; kolmas vastane oli Wales). Loomulikult suutsime esimese matši Austria vastu pekki keerata, ehk siis esmakordselt turniiri jooksul unustasin süsteemi ära. Veidral kombel kahes jaos sama matši juures (praktiliselt järjest, sinna vahele mahtus vaid üks jagu, kus Luks lasi avakäigust slämmi välja ja kuidagi aju protsessis vahepealset ja autopiloot vedas alt). Ühest tuli -14, teisest +13, seega võib öelda, et süsteemi unustamise taks on -0,5 IMPi jaotuse kohta. Veidral kombel juhtus see unustamine täpselt sel hetkel, kui Sven tuli pildistama.
Keerukat süsteemi tasub mängida siis kui seda hallata oskad... Muide, juhin tähelepanu saali põrandakattele -see on kaetud sodiaagimärkidega. Ma olen endiselt arvamusel, et "sodiaak" on maakeelne vaste sõnale "kloaak"



Ülejäänud kaks matši aga õnnestus üle kivide ja kändude ning ämbrite kolinal kotti kobistada, nii et hommikune plaan sai täidetud. Hetkel siis on kotis 8 võitu ja 12 kesta, aga kestad kipuvad paraku suuremad olema kui võidud.
Naiste koondis see-eest mängib senini täiesti ilusti – hommikul tuli küll korralik kest venelastelt, aga sellele järgnesid kaks suurt võitu Kreeka ja Islandi üle. Islandi daamidel muidugi juhtus kurioosne pakkumisõnnetus – ehk siis mängisid kolmese trumbiga 5♦ lepingut (mis teadagi oli lootusetu), kui endal seisab 7♣ või 7NT….  Hetkel jätkavad nemad viiendal kohal, kuigi neil on viis võitu ja viis kaotust, siis võidud on jälle parasjagu suuremad. Mängitud on küll pigem alumise otsaga, aga noh, eks neiltki on vaja need punktid ju kätte saada kuidagi.
Õhtul oli meil võistkondade ühistiksumine koos vahepealse pildistamissessiooniga (fotograafiks suvaline kohalik tüüp).




Suupistelaud oli parem, kui see, mis partner mulle tavaliselt välja keerab, kui ma väljamängijaks jäänud olen.

Tiimivaim! Selja taga on võistkonnakaaslaste toetus täiesti olemas!

Minu jaoks on tänane viimane täispäev Ostendes, homme mängin esimese vooru, sõidan tagasi ja jätan nädalalõpu võistkonnakaaslaste hooleks. Eks kui süsteem hakkab ununema, siis ongi vist mõttekam sääred teha?


No comments: