Friday, June 08, 2018

Ostende - 8. juuni

Tänane päev möödus jälle natuke nadilt. Hommikul saime Monacolt tappa - kuigi nad sel EMil esinevad lihtsurelike tasemel, siis meie vastu tuletasid ikkagi meelde, et mängida nad oskavad. Või tegelikult ma detaile ei teagi, me Luksiga sitsisime selle väljas.

Lõunane matš Kreekaga oli ka üks katk ja ikaldus: vastane ei kujutanud endast midagi erilist, aga kuidagi mängisid nad meid üle, või pigem pakkusid. Ühes jaos oli muidugi ka haige õnn: vastane avas 1♠ ja mina lehega, kus oli 16pp ja ♠ÄS duublis, pakkusin 1NT. Selle peale tõmmati mul pajasoldat maha (KE on ees) - samas kui Olaf avas tugeva 1♣ ja vastane oli vaikne kui hiir, seega polnud väljamängijal mingit argumenti seda masti õigesti menetleda.

Kolmandas matšis Ungari vastu aga tuli magus võit (tabelis oli Ungari enne meiega matši umbes kolmandal kohal). Jaotused olid küll täiesti loomastunud, mul oli esimesest neljast jaost kahel korral käes 6-5 jagu (mis kokku meile lõpuks 28 IMPi plussi tõid). Jaotuste iseloomu näitab see, et mingis jaos oli kõige populaarsem tulemus 1150 (5♣ kontraga 13 tihi) - 32st lauast 12-l ja ühes teises lauas 590 (20-l laual 32st)... Igatahes hõljume kuskil viimase kolmandiku eesotsas ja võtame matš korraga, mängida igatahes on juba täitsa mõnus.

Naiste paarikal on homme viimane voor (21 jagu), enne seda seisavad Maarja-Mirjam 6. kohal. Päris alguses oli isegi hetk, kus nad EM finaali juhtisid - sellest siis fotomälestus tulevastele põlvedele:


No comments: