Tuesday, February 20, 2007

Esmaspäevane õnnestumine Tartu klubis tekitas ikka eriliselt hea enesetunde - ise sai mängitud hästi, partner mängis veel paremini ja vastased mängisid omal eeldataval tasemel. Viimane tähendab seda, et nad patserdasid päris korralikult ja kui nad seda tegid, siis neil ei vedanud. Tulemuseks oligi 65% ja võit - kui kaks kurja inimest meid kolmandal korrusel (mitte millegi pealt) kontreerinud poleks, siis oleks tulemus juba päris jõhker olnud. Kuna Sullerile pai ei tehtud, siis tuli kotti ka talvesarja üldvõit. Piduuuu!!!!!!

Tegelikult paistsid head märgid silma juba peale loosimist - kuna oli 15 lauda, siis jäi mängimata kahe vastasliini paariga. Umbes teiseks vooruks olin ma välja selgitanud, et meile ei jõua Taube-Poolakese ja Hütt-Kurusk, Sulale aga Minna-Simon ja Liisa-Mairi.... väike vahe ikka on, milliste paaride vastu neli jagu pressida (mitte et ma neid paare väga kardaksin, aga Sulal on oskus nõrkadelt ikka maksid välja meelitada). Hakkasin naljaviluks vaatama, et kellel siis veel head ja halba õnne oli ja tundus, et mõnedel istujatel vedas veel hästi, et ei pidanud kahe hea liikuva paariga mängima - ntks. Vallol-Katil jäi mängimata Ao-Hannese ja Pihla-Indrekuga, Kertul-Hendrikult Dalberg-Lindepuu ja Kurusk-Hütiga. Liikujatel nii suurt vahet ei olnud - kuidagi nagu tugevamaid paare oli istumas vähem ja kahte kõrva paari järjest ei sattunud.... Selle faasil tundusid klubi tulemused, kus tagumise otsa okupeerisid liikujad ja esimese istujad üsna üllatavad....Grupeerisin siis liinid tugevuse järgi viide kolmikusse - võrdluseks ("tugevus" on muidugi rangelt mu oma suva järgi võetud, teistel võib asjale teistsuguseid vaateid olla)
Istujad...........................Liikujad
1. grupp
Sula - Toomere...........Nirk-Lellep
Saks - Türn.................Dalberg - Lindepuu
Lutter - Trommel......Luks - Raudmets

2. grupp
Oras - Naber............Kuusk-Metsanurk
Kivik - Ojassalu........Taube-Poolakese
Padari - Mäeker........Kuusk-Sarv

3. grupp
Nigul - Hanson.........Kurusk-Hütt
Koido - Kask.............Ulp-Toomere
Ruus - Vähi...............Kalma-Klaos

4.grupp
Krips-Piip...................Ruus-Tungel
Roogsoo-Tomson......Keerd-Sirotin
Köst-Leeduks............Illak-Purge

5. grupp
Teder-Niku..............Sadrak-Pärn
Korjus-Teder...........Miil-Tempel
Kuusik-Merivee......Varikmaa-Vigonski

ja jõudsin järeldusele, et laias laastus olid liinid võrdsed, liikuv liin vast veidike tugevam, aga lihtsalt see oli üks neid kordi, kui "sattus" nõnda, et istujatel läks paremini.

Kõige jõhkram "ühte liini" mäng, mida ma olen näinud, oli ca 1999 Eesti juunioride MV-l, kui 17-st paarist hõivasid ühel sessioonil istujad kaheksa esimest ja 10. koha.... aga siis sattusid vist tõesti kõik, kes vähegi kaarte õiget pidi käes hoidsid, istuma.

No comments: