Sunday, November 12, 2006

selgrootus

eelmisel päeval peetud sünnipäev (seekord siis Luks-30) on ikka hea vabandus küll, et kella 12-ni voodis vedeleda ja ennast tõesti välja puhata. Muidu oleks tõenäoliselt ikkagi peale ärkamist kell 10 üles tõusnud, mitte aga 2 tundi lihtsalt peesitand ja lakke vahtinud. mõõõnus

Laupäevane mälumäng tekitas vastandlikke tundeid - koht tuli küll neljas, aga enda vorm oli ülihea - usun et selliste küsimustega individuaalmängu oleksin võinud küll ära võita. Üldse tundub kuidagi veider, et mälumäng muudab nagu rumalamaks. Enne sellega tegelema hakkamist ma teadsin üsna palju mitmetel teemadel ja alguses pigem elasingi selle pealt, et teadsin asju, mida tavaliselt inimesed ei teadnud. Paar aastat mälumängu on mulle andnud teadmisi teemadel mida "iga normaalne inimene peab teadma" - näiteks eesti kultuurist. Paraku aga need teemad mind mitte karvavõrragi ei huvita, ning samas ei viitsi oma tugevaid teemasid tugevamaks ajada, kuna teadmised lähevad juba selliseks, et neil pole mälumängu jaoks mõtet - keegi niikuinii kunagi ei küsi. Tähtis on aga see, et ise punkte ära ei annaks asjadega mida kõik teavad. Nii ma siis suudangi praegu lihtsad küsimused kogemuse pealt ära laksida, või tean igast rubriigist vähemalt mõnda nime, mida kirja panna ja loota et seekord siis küsitakse seda.
teine probleem on mälumänguga veel see õudne-õudne hallitamine laua taga - 5 küsimust ja 7 minutit. Seitsmest minutist 4 on tavaliselt juba täiesti mõttetud - need mida tead on ammu kirjas, need mida ei tea on ka kirjas (lihtsalt esimene ettejuhtuv asi) ja nende üle mõtlemine, mida loodad välja raalida on tagasi esimese poole minuti argumentide juures. MM-i formaat on ikka oluliselt parem - mingi aeg ja paarsada küsimust ja siis ise vaata palju vastata suudad ja oskad. Kunagi saigi ju rendžumängust loobutud sellesama hallitamise pärast, näis kas mälumänguga läheb samamoodi. Tuleks vist teha järgmine plaan:
A) loobuda individuaalmängudest - või noh, mitte loobuda mõnikord ju veidi võib (nt. MM ja mõned kohalikud asjad), aga enda "kurssi viimine" teemadega mis mind niikuinii karvavõrragi ei huvita (TV, kino, estica jms.) tuleb ära lõpetada.
B) lugeda lihtsalt asju selle pärast et meeldib, mitte seepärast et see võib mulle mõne punkti juurde anda (ntks. nagu vene kultuurilugu, mida inimesed küsida armastavad - see küll ei ole nii hea näide, lugeda oli teda päris mõnus, aga olgu ma neetud kui midagi pähe jääb)
C) ja eelnevaist tulenevalt profileeruda ümber võistkonnamängijaks. Lõppeks minu tugevad küljed on niikuinii mälumänguri standardteadmised - ajalugu, antiik, sport, loomad, poliitiline geograafia - nii et mõne teistsuguse profiiliga inimesega koos võiks midagi välja tulla küll. Praegu ei ole väga lõbus, kui ma küll nende rubriikide küsimused ära panen aga reaalselt võistkonnale nii palju juurde ei anna vaid pigem aitan aega ja peavaeva kokku hoida. Aga kuna aega on niikuinii üleliia palju, siis pigem tekitan neile igavust.

Tegelikult võiks mälumängu ka maha jätta, kuna praegu on ikka põhihuvi bridžirindel, aga päriselt nagu ei raatsiks. Selgrootu olevus olen.

No comments: