Monday, June 20, 2016

Budapest 2016 - 20. juuni

Järjekordne päev seljataga, rõõmustavat on vähe. Kuigi kui aus olla, siis ega väga kurvastada ka ei oska. Eile siis läks nii, et Gruusia vastu tuli võit, Ungarilt, Prantsusmaalt ja Türgilt kaotused. Eriti karm oli kaotus Prantsusmaale, vahepeal tundus, et peame nulliga leppima, kuid siis laekus 15 IMPi üllatavast kohast: jaost, kus me mängisime väikest slämmi ületihiga, samas kui suur slämm on võidetav. Prantslased seda ei võitnud ja kui ma hakkasin siis kiitma Tiitu-Maksi, et nad slämmi vastu agressiivse avakäigu kuninga alt tegid, selgus proosaline tõsiasi, et prantslane oli hoopis väljamängus puterdanud. No igatahes palju see meid küll ei päästnud, aga natuke ikka.

Pihta hakkas ka naiste turniir - ja esimeseks päevaks olid neil vabale voorule lisaks graafikusse sattunud kolm väga kõva pähklit: Prantsusmaa, Norra ja Poola (ma üldse ei imestaks, kui neist kolmest koondisest suvalised kaks medalile jõuaks, kõiki kolme ei usu, kuna ka Inglismaa, Holland ja Rootsi ning ilmselt veel mõnedki on suht tugevad). Prantslastega läks neil umbes nagu meilgi, ehk siis päris nulli ei saanud, Norra vastu tuli leppida barankaga, kuid õhtu lõpetuseks tuli väärt viik Poola vastu.
Mängivad ka seeniorid, neil oli hea päev, mis lõppes kolme võidu ja ühe kaotusega. Kui nii edasi läheb, siis Jaan Linnamägi teeb suure sammu edasi, et elu lõpuks suurmeistrinorm täis teenida. :)

Mis mängu puutub, siis võib öelda, et meilei õnnestunud teha hea kvaliteediga otsuseid ja prantslased mängisid ka väga õnnestunult (miskipärast kõvadel tuleb see asi paremini välja). Ungari matši kohta ei oska ma midagi arvata, Türgi matši kaotus oli aga ennekõike juhuslike asjaolude kokkulangemine: nemad mängisid 5-3 pada, meie 5-3 ärtut (pada istub, ärtus on täiendav kaduja), nemad mängisid 3NT, meie 4♥ (4-4 klapiga), mis 5-0 vastu istub. Sellest hoolimata oleks matši võitmiseks piisanud sellest – kui muud tulemused oleks samad olnud -  et Sven-Vasja oleksid jätnud pakkumata suure slämmi mastis, kus puudub trumpemand. See oli küll lõikes, kuid 4-1 vastuistumine tähendas üheta minekut; samas meie vastased jäid pärast meie agressiooni pidama geimi ja väikse slämmi realiseerimine oleks tähendanud +13.


Enne viimast vooru tuvastasin, et meie laua kõrval pole abilauda, kus peal oma kraami hoida. Tõusin püsti ja tõin selle ühe teise laua juurest (kus mulle tundus, et seda vooru ei mängita) – kohe oli kohtunik platsis ja ma olin juba valmis noomituseks. Selgus aga, et talle meeldis Leo müts „Vana Sokk“ ja ta tahtis selle kohta küsida. Lõpuks tegime pildigi.

Kohtunik, Leo ja Vana Sokk


Tänane menüü: Küpros, Inglismaa, Belgia ja Serbia. Inglismaa on kõva, aga ülejäänutest võiks normaalsel päeval jagu saada küll. Tõsi, praeguse hetkeseisuga ma ei imestaks millegi üle, aga Küprosele kaotamine oleks ilmselgelt piinlik, olgu ülejäänutega kuidas on.... Inglismaa-matši kantakse ka üle BBOs (hakkab vist Eesti aja järgi 14.20)

3 comments:

Unknown said...

Norra naiskond on alati olnud keskpärane. Ka seda EMi alustasid nad hävitava kaotusega Rootsile. Kas tavalisel bridgesõbral on teadmata mõni asjaolu, mis lubab neid seekord medalipretendentideks pidada?

Lauri said...

Norra ikkagi. :) Ära alahinda trolle ja küllap nad mängida oskavad. Kuigi olen nõus, et Poola ja Prantsusmaa on eeldatavalt kõvemad.

Pihel said...

Ahhaa, tuleb end siis bbohu sättida varsti. Tore, et ikka tuju rõõmus! Kui erilist tulemust ei paista, eks siis saabki rohkem lihtsalt kaardimängu, seltskonda, jalgpalli ja reisi nautida.