Wednesday, June 22, 2016

Budapest 2016 - 23. juuni

Eile oli EMil selline päev, kus mängugraafik oli suhteliselt lihtne. Neljast vastasest oli ainult Island meist objektiivselt võttes tugevam, ülejäänud – Šotimaa, Portugal ja Kreeka – olid „pigem nõrgemad“. Tulemus oli vastav, näitasime suht inspireeritud mängu ja laekuski neli võitu, mis kergitasid meid hetkel 20. koha peale (14 võitu, 12 kaotust).

Naised küll esimese vooru Hollandi vastu „jätsid vahele“, kuid edasi tuli viik Türgiga, võit Šotimaa üle ja õhtu lõpetuseks tuli tunnistada Iisraeli paremust, ning hetkel hoiavad 17. kohta (3 võitu, 2 viiki, 8 kaotust).

Seenioridel olid graafikus endised suurvõimud: Austria-Ungari, Inglismaa ja Prantsusmaa, nende jaks käis üle austerlastest ja püsivad 21. kohal (5 võitu, 9 kaotust).

Mis oludesse puutub, siis on hämmastav, et keha suudab vahet teha, kas väljas on temperatuur +33 (nagu on olnud varasematel päevadel) või +36 (nagu oli eile) – kui muidu tundub, et kõik on „rõvedalt palav“, siis eile oli see veel hullem…

Kuna eile oli see päev, kui jalgpalli EMil mängis ka Ungari, ja see lõppes umbes samal ajal, kui meie mäng, oli kogu linn rõõmsaid ja karjuvaid ungarlasi täis. Maks väitis, et see torpedeeris tema kavatsuse koju tulles viimase peatusevahe trammiga sõita, kuna tänavale valgunud mass blokeeris trammitee ja sõiduvahend keeras otsa ringi ja sõitis tuldud teed tagasi.
Õhtul käisime väljas söömas ja jalgpalli (Belgia-Rootsi) vaatamas – st. jalutasime söögikohtade kvartalisse, leidsime ühe itaalia koha suure ekraaniga keset tänavat, tellisime erinevaid pastaolluseid ja jälgisime mängu. Siis oli temperatuur juba meeldivalt soe ja kuigi koha teenindus ei olnud just kiire (ja koht ise olevat Triinu sõnade järgi olnud „paras urgas“), oli söök siiski hea ja mõnus. Aegajalt küll jalutasid mööda reipad salgad, skandeerides "Madjaröržag, Madjaröržag!", aga õnneks suurem kisa oli kas lahtunud või toimus teistes rajoonides.

Eile ma pilte ei teinud ja seetõttu polegi nagu midagi üles riputada, aga kuna me oleme internetis, siis mis on elu ilma poolkohustuslike kassipiltideta – leidsin üleeile koju jalutades tänava äärses aias peesitava ilusa kolmevärvilise ja püüdsin ta pildile, millist protseduuri tema väga põlgliku näuga jälgis. Diivade värk.




Tänane menüü on Soome, Ukraina, Tšehhi ja Saksamaa. Saksamaa võitleb medalite pärast, ülejäänud peaksid olema „umbes nagu meie“ – soomlased on tabelis meist ees (kuigi pärast suurepärast algust taas ära vajunud ja umbes 15. koha peal), ukrainlased ja tšehhid taga.

No comments: