Wednesday, June 22, 2016

Budapest 2016 - 22. juuni

Eilne mängupäev oli mitmes mõttes meeldiv. Esiteks oli voorusid kolm, mitte neli nagu tavaliselt, seega kõige lähedasem variant „puhkepäevale“. See mängugraafik ilma erilise puhkamisvõimaluseta ja suure palavusega on ikkagi üsna tappev – eriti kui magamine ka väga hästi ei õnnestu, täna näiteks viskasin keset ööd teki põrandale ja magasin teki peal edasi, kuna voodis tekkis selline vaikne lämbumistunne.

Teiseks kulgesid voorud ka hästi – Rootsi vastu laekus küll kaotus, kuid Walesi ja Taani vastu õnnestus teha matšid, millega sai üsna rahule jääda ning tulemuseks olid kopsakad võidud. Kokku on meil siis pärast 22-t vooru 10 võitu ja 12 kaotust ning kokku 202 punkti (keskmine oleks 220), koht on 24/37.

Kusjuures eriti tore oli see, et mõlemas matšis oli mul väga meeldiv screenmate: Walesi puhul oli selleks Julian Pottage - mitmete raamatute autor, mh. Bridžimängija Piibli, mille tõlkija ma olin. Mõtlesin temaga koos pilti teha, aga ununes – no äkki jõuab. Rääkisin talle siis Wales – Venemaa jalgpallimängu lainel edasi selle poliitilise maiguga satiiri, mida mu kunagine pinginaaber FB-s jagas. Putin: „Ma kordan, nende puhul, kes Walesi vastu platsil olid, ei olnud tegemist Venemaa meeskonnaga. Vormi võib osta suvalisest poest! Kõmrnaš!“
Taani puhul oli mul vastas Dennis Bilde, kes tundus lihtsalt väga rahulik ja chill noormees, meenutas natuke olemise poolest Martin Maasikut. Nii et olgu talle siis orientiir pandud!

Huvitav on see, et me oleme eranditult kõikidelt kõvematelt võistkondadelt tappa saanud – hetkel on kõrgeimal kohal asuv „skalp“ Hispaania, kes üldtabelis on 15. koha peal. Eks see ole mõnes mõttes ju ka loogiline ja hea indikaator, aga arvestades ala spetsiifikat, võiks ju eeldada, et mõnele tugevamale õnnestub ka näpud silma ajada.


Naistel oli eile samuti õnnestunud päev: kui avavoorus laekus kaotus Taanilt (kes on suht kõva), siis hiljem võideti Kreekat ja Serbiat ning tõusti jooksvas tabelis 19. kohale. Seenioridel see-eest jätkus langev tsükkel, kuid viimases voorus õnnestus ka neil langusest välja tulla võiduga Hollandi üle. Koht hetkel 21/24.

No comments: