Sunday, July 12, 2009

12. juuli – lõpuks jõudis kohale ammulubatud vihm, eile õhtust saadik tilgub midagi väikeste pausidega. Norra vastu tuli mul poolajal elavalt meelde nende vastu Jesolos mängitud matš, kus IMPe muudkui kadus ja kadus ja lõpuks laekus 1:25 kest. Õnneks seekord oli teine pool parem ja tüdrukud võitlesid 4 VP-d tagasi, kaotusnumbriteks jäid siis 11:19. Seekord olid siis peamisteks kirstunaelteks kõigepealt jagu, kus sai agressiivselt ära kontreeritud vastaste 3♦ - kuid kahjuks ei saatnud seda agressiivsust õigustav kaitse ja teises jälle pakkumises ujuma minek, kui viiene ärtu venitati hullema kartusel kuueseks ja maandutigi 5-2 klapiga viiendal kõrgusel. Lisaks veel paar keskeltläbi kehva otsust ja saigi vastane kokku 66 IMPi. Kuna sekka tuli ka häid ja ilusaid asju, jäi meie skooriks 49. Tüdrukutel (vähemalt kaksikutel) näod pikad ja tuju morn, loodetavasti ei teki minnalaskmismeeleolu – kolm matši vaja siiski veel ära mängida. Ma küll saan aru, et kest tuju heaks ei tee (eriti seal toas, kust võis loota paremat tulemust), aga tulemus on endiselt ainult -5, nii et plussimängimisšansid on veel täiesti olemas.
Inglise vastu oligi matš kohe teine tera. Soojenduseks panid Maarja-Pihel ära slämmi, kus on kaks tihi pealt minemas (õnneks ei võetud) ja üldiselt kippusid asjad hästi välja kukkuma. Suurem kogus IMPe kadus ära kolmes jaos, millest ühes eksiti taas reegli „kui sa oled oma lehe ära kirjeldanud, pea edaspidi lõuad“ vastu, teises tegutses vastane lihtsalt õnnestunult ja pressis ära piiripealse geimi ning teises toas võttis meie tüdrukud pakkumisest maha ja kolmandas andis väljamängijale võimaluse geimis eksida, mille too ka ära kasutas. 24:6 võit tekitas hea tuju ja tõstis meid kaks vooru enne lõppu taas plussi (+4 seega), järel on veel Tšehhi ja Taani, viimased võitlevad medalite pärast ja tšehhid on meist napilt ees. Minu prognoosile esikolmiku kohta, mis vahepeal tundus päris adekvaatne olema, pani see voor igatahes põntsu – nimelt Saapamaa tibid andsid Madalmaade tibidele 24:6 koslepi. Ilmselt saab võitja suhtes otsusta vaks viimase vooru Prantsusmaa-Poola heitlus – ja vean kihla, et see on vugraphis.
Tšehhi matšis juhtus veider lugu, kuidas tüdrukud kontreerisid ära vastaste 3NT (neil on 26 ühtlast ja meie tüdrukuil mõlemal ühtlane käsi, 13 vastu 1 pp)… vaatasin ja vaatasin ja välja ei mõelnud, kuidas see juhtuda sai (võib-olla avakäigukontra, kuigi kolmese masti ja partneri eeldatava null-lehe vastu tundus see tsutt veider?) – pärast asja uurides selgus et sellega tegu oligi. Kahjuks on mind mingi tõvealge ründamas, sestap ma väga ei jälginud, mis viimases matšis toimus vaid kasutasin võimalust tunnikeseks tukastamiseks, aga seda suurem oli mu heameel, kui üles ärgates selgus, et laekunud on 20:10 võit. Enne viimast jagu oli seis isegi 22:8, kuid seal toimunud ekspertiisi tagajärjel (12 punktiga ei vaevutud avanud partneri vastas geimikutset tegema) kadus 10 IMPi ja 2 VP-d. Peale seda ei olnud partner just väga roosilises tujus, õnneks jäeti märkeleht siiski ühte tükki. Homme siis viimane matš, vastaseks Taani, kes ilmselt tuleb laua taha täie tahtmisega maksimaalselt suur võit korjata – nimelt on neil šansid kolmandaks kohaks, kuna Hollandi puterduste tagajärjel on kaks võistkonda suhteliselt koos. Esikoht läheb kas Prantsusmaale või Poola.

No comments: