Tuesday, July 21, 2009

Eile õhtul tegin sellise asja, et liitusin Premier League Fantasy Football'iga - ja mul tekkis mõte, et võiks oma sõpradest-tuttavatest teha kohaliku miniliiga kui huvilisi on. Asi oleks meelelahutuslik ja tasuta üritus (kui just keegi minuga midagi vahele panna ei taha) ja asja point on järgmine (seletus võib olla kohmakas, aga tegelikult on asi lihtne):

Soccernet.com'i peal on tehtud kasutajaliides, kus sa saad kokku panna "oma" Inglise kõrgliiga jalgpallimeeskonna. Selle jaoks on sulle antud pappi 100 miljonit (ilmselt naela), igale mängijale on kehtestatud oma hind (kõige kallimad on minu mälu järgi Gerrard ja Lampard 12,5 miljoniga) ja sa pead 100 miljoni eest hankima 15 mängijat (väravavaht, 4 kaitsjat, 4 poolikut, 2 ründajat ja 4 varumeest suvalistel positsioonidel, pärast võib võistkonna asetust ka muuta), lisaklausliks on, et üle kolme tüübi ühest võistkonnast võtta ei või. Seejärel paigutad sa 11 mängijat platsile, neli pingile ja määrad kapteni. Aasta jooksul on sul võimalik teha 30 ostu-müügitehingut (voore on 38), et vahetada välja vigasaanud või üritada võistkonda tugevdada (näiteks mängijate hind muutub vastavalt Soccernetis kõigi mängijate seas aset leidvale pakkumise-nõudluse suhtele ja kui sul õnnestub kuskilt pappi juurde saada, kuna tüüpide hinnad tõusevad, võid võib-olla mõned maha müüa ja mõne staari juurde palgata). Kuni 15. augustini (1. mängupäev) võib vabalt vangerdusi teha, ilma et see su tehingute arvu kärbiks, peale seda võid vabalt tüüpe navigeerida vaid oma pingi ja platsi vahel, muud tehingud on limiteeritud.

Nagu enamustes mängudes, on ka siin eesmärgiks saada punkte - ja punkte saab vastavalt sellele, kuidas sinu valitud seltskond Premier League'i mänguvoorus esines - nagu ikka heade asjade eest saab plusse, halbade eest miinuseid. Igaks mänguvooruks võib üles anda uue rivistuse (eelnevaid vahetuspiiranguid arvestades) ja kui sa seda ei tee, jätkab automaatselt sama seltskond, kelle sa eelmine kord platsile panid. Kui sinu poolt platsile pandud tüüp ei mängi, võetakse asemele sama positsiooni mängija sinu pingilt, kui sul pole pingil sama positsiooni mängijat, siis jääb see koht tühjaks.
Kaasa löömiseks tuleks teha endale kasutajakonto SIIN

ja sealt leiab ka põhjalikuma ülevaate reeglitest. On olemas suur ülemaailmne arvestus, aga on võimalik moodustada oma miniliigasid ja ma tegin ühe, millega liitumiseks tuleks passwordi saamiseks pärast (või enne) oma võistkonna moodustamist minuga ühendust võtta - kas siis meilitsi (lauri.naber@gmail.com), telefonitsi või MSNitsi. Oma võistkonnaga on võimalik liituda ka mitmete liigadega, sestap soovin seda liigat hoida enda sõprade-tuttavate jaoks - sellepärast see passwordki. Nii et loodame, et vähemalt neli kätt kokku saab - seltsis ikka lõbusam.

No comments: