Friday, October 31, 2008

Bridžikarussell pöörleb täie hooga ja kuidagi ei õnnestu sealt maha saada - viimane teema on paaride kokkupanek Tartu võistkondlikeks meistrikaiks, seni läheb päris hästi...

Arvutasin kokku enda ja Maarja butleri Mixed Transnationalil (sest mul oli tunne, mis ütles, et me mängisime seda hästi, aga ometi tahaks seda tunned millegi käegakatsutavaga toetada). See oli üks kuradi ropp töö, sest see urrima OpenOffice ei jaganud ära, et tegu on numbritega (kuna numbri järel oli peale kopipeistimist mingi tühik) ja ma ei saanud teda kuidagi veenda, et need on tõesti numbrid - ei õnnestunud tühiku asendamine mittemillegagi, ei õnnestunud cell'i ümberformaatimine, ei töötanud ka see variant, et reastada tulemused suuruse järjekorras ja siis lihtsalt esimese ülekirjutamine ja kopeerimine teiste peale - ikka oli tulemuseks tühik lõpus ja teksti- mitte numbriväli. Võib-olla oleks pidanud proovima tühikut asendada nulliga ja pärast numbrid kümnega läbi jagama, aga seda ma ei taibanud teha (või Maarja soovitust, asendada see tühik ",0"-ga, siis taandab programm selle ise ära). Aga kui nõuga ei saa, siis jõuga ikka saab: arvuti ülekavaldamise asemel võtsin asja ette ja kirjutasin tulemused lihtsalt ümber. Tegelikult küll kasutasin püha kolmainsuse "hiireklikk valemiribale, backspace, enter" abi. Jupp aega andis mässata (igas jaotuses oli 114-118 kirjet, igas matshis 10 jaotust ja meie mängisime 9 matshi - seega 90 jaotust ja tsirka 30 000 klikki (3 iga kirje jaoks) kulus ainüksi kustutamiseks, kuid valmis ta sai. Nagu ma kahtlustasingi, siis kaotasime me ainult ühe istumise üheksast - nimelt viimase, kuid selle eest koguni 32-IMPiga. Paar tükki jäid viiki, ülejäänutest tulid väiksemad või suuremad võidud. Kogusummaks laekus +30, seega butler oli +0,33. Võimalik, et mu rehkendused ei olnud 100% täpsed, aga suurusjärk peaks igatahes õige olema. Meie teise paari (kes iganes laua taga ei olnud) tulemus nendest jagudest oli +10, nii et pole ka väga laita. Viimase matshi puhul oli selline veider lugu, et me kaotasime selle vist 24 IMPiga, kuid saali vastu saime kahe laua pealt kokku -39 - vastane nimelt teenis kahe friigijaotuse pealt saali vastu 45 IMPi, aga meie vastu "ainult" 32.

Kolmapäeval kandus mu kõrvu üks huvitavamaid bridgealaseid komplimente mu aadressil: nimelt teatas Mairi, et Marie (tema 7-8 aastane tütar) olevat esinenud avaldusega, et kui tema mängima hakkab, siis ainult oma emaga või siis minuga. Lahe, ma tundsin end täitsa veidike kõrvust tõstetuna...

veel meenutus Pärnu turniirist: seltskond koguneb ümber lauakese ja hakkab jaotusi arutama ja saabub partneri peale urisev Puuk ning esineb sõnavõtuga: "Mängumehed esimesse ritta, põhulõuad teise ritta! Sina Oleg võta kaugemale!"

1 comment:

Unknown said...

Ideoloogiliselt vqiksid ju teinekord rahvahariduse korras kirjutada makrojupi, mis stringi arvuks teisendab, vqi eemaldab stringist nt. kqik tyhikud.
Arvan, et see polex Sult enam aega rqqvinud kui see millega Sa tegelesid. Samas olex see vqinud olla huvitav.