Friday, November 26, 2010

Vahepeal juhtus siin selline ebameeldiv asi, et me jäime netist ilma. Nimelt lekkis meile siia läbi mingi vaba wifi, tõenäoliselt mõnest allkorrusel olevast kohvikust. Pühapäeva õhtul aga panid nad sellele parooli peale - seapead sellised. Loomulikult ratsionaalselt mõttes ei ole neile midagi ette heita, aga nagu ikka on küsimus psühholoogias - kui oled juba harjunud midagi tasuta ja mugavalt saama, siis see nii peabki ju jääma!

Ühesõnaga pidime tekitama endale ise netivariandi, kuna ei viitsi ju hakata permanentselt ümbruskonna kohvikutes passima ja kräkkida ma ei oska. Selgus, et neti saamine Luksemburgis ei ole sugugi lihtne - wifi sisseseadmine eeldaks mingi telefonilepingu sõlmimist ja seetõttu läheks sellega paar nädalat aega ja odav see lõbu ka ei oleks. Lõpuks jäime selle peale, et võtsime USB pulgaga neti (19 euri kuus, mis isegi arvestades, et pulga eest pidi ühekordselt välja käima 49, oli siiski meile ette sattunud variantidest pikalt kõige mõistlikuma hinnaga), halb asi on aga see, et BBOtada koos enam ei saa, kui me mõlemad kodus oleme.

Igatahes pidin nädal aega netita läbi ajama, mis üllatuslikult ei osutunud see sugugi keeruliseks - aja surnuks löömises olen ma endiselt kõva ja igav ei hakanud.

Ahjaa, leidsin et meie rõdult paistab ära hertsogiloss - või õigemini selle katus ja lipp sellel (jalgsi on sinna umbes seitsme minuti tee).

4 comments:

Arxs said...

Kräkkima ei pea midagi. Kaks võimalust:

A. Külasta lihtsalt oma allkorruse kohvikut, tellid ühe tee ja saiakese, küsid, kas netti saab kasutada ja nad annavadki sulle Wifi-parooli. Hiljem lähed koju, lased mühinal edasi ja jagad parooli ka teistega.

B. Räägid ausalt ära, et oled see ja see, et elad samas majas ülemisel korrusel ja teed kohviku omanikuga väikse diili, väike nuts Wifi parooli vastu. Siis lähed koju, lased mühinal edasi ja jagad parooli ka teistega.

Lauri said...

Ei saa salata, et mõlemad variandid mu peast ka tõepoolest läbi käisid. Aga variandi A. puhul tunneks end ise ebamugavalt, sest üks asi on lihtsalt ära kasutada inimeste ükskõiksust, aga teadliku sahkerdamise peale minemine hoopis muu. Variandi B. puhul ei viitsinud hakata all mustadega maid jagama hakata ja vaevalt sealt nüüd väga suure kokkuhoiu oleks saanud - kui üldse.

Unknown said...

kui ühes arvutis on tänu pulgale nett, siis saab tekitada wifi, mille abil saab teise läpakasse ka neti...

mul endal mac, niiet ei tule hetkel ette kuidas see lihtinimestel (loe: windowsil) käib :D

aga väike guugeldamine ja/või tarkade inimestega suhtlemisest vb kasu olla :)

Anonymous said...

Näiteks midagi sellist http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/setup/adhoc.mspx