Monday, March 27, 2017

Phoenix - 27. märts

… Ja kui linna läheme, läheme kohvikusse ja loomaaeda. Kohvikus käisime juba paar päeva tagasi, nüüd siis võtsime selle teisegi plaani. Üldiselt nagu midagi väga rääkida ei olegi: loomaaed nagu loomaaed ikka, ühest küljest täitsa okei, teisest küljest pisike „vau“-elamus jäi puudu. Tõenäoliselt tingitult palavast ilmast (lõpuks tõusis temperatuur üle kolmekümne kraadi) olid loomad suhteliselt roidunud ja enamus tegeles mõne nurga peal tukkumisega. 
Enamiku loomade suhtumise ilma võttis kokku pildil olev jaaguar, kes lihtsalt mõnuga vähkres. See kõhualune tundus olevat nii mõnus pehme, sügamiseks loodud...
Kusjuures ka inimeste puhul võis midagi sarnast täheldada: kui me kümne paiku sinna jõudsime, olid kassades pikad-pikad sabad, aga kui kahe paiku lahkusime, siis olid need kuhugi kadunud. Ilmselgelt kohalikud teavad, et palavaga pole mõtet sisse ronida.
Sihtisin paaviani, aga sattusin ka ise pildile

See veider püramiid on Arizona esimese kuberneri hauamonument. Õigemini lasi ta selle püstitada oma naise mälestuseks, aga hiljem maeti ta ise ka sinna


Kes end loomadest publikusõbralikult üleval pidasid: puumad (kahjuks olid nad nii tiheda võrgu taga, et neid pildile ei saanud, aga nad olid ärksa ja huvitatud näuga ning olid täiesti nõus paar sammu astuma) ja kaelkirjakud, kes vahtisid uudishimulikult möödakäijaid. 
Raja ääres passis möödakäijaid uudishimulik kaelkirjak
Hea mulje suutsid jätta ka komodo varaanid. Siin loomaaias oli neid vähemalt kirjade järgi kolm: üks suurem oli ühes tiigis, kus ta ujus ja ringi tatsas ja selle kõige juures ootamatult ilus ja elegantne välja nägi, üks väiksem (aga ka kuradima kolakas elajas) oli majas sees seina peal küüntega kinni. Kolmandat kuskil pildis ei paistnud, ju siis magas.
See puuront esiplaanil on hoopis sirutav komodo varaan

Elegantne gerenuk poseerimas.
Mis seal loomaaias oli muljetavaldav, oli lindude osakond – seda nii eksponaatidena kui kohaliku faunana, mis ujus, jalutas, lendas, vingus, vilistas ja kraaksus.
 
Ilmselgelt haigur teab, et kalkunkotkas on raipesööja, mitte "aus" kiskjalind - või muidu ta ei istuks nii südamerahuga kolme sellise keskel



Kudrutavad flamingod. Need suutsid oma kaela painutada ikka täiesti nii nagu ise tahtsid





No comments: