Saturday, February 23, 2019

EM Lissabonis: teine mängupäev - slaavi blokk edukalt läbitud!


Kõigepealt tellitud kulinaarne teadaanne – Pihel-Indrek tegid kalasuppi, see oli väga hea!

Seejärel olustikuline teadaanne: tänase mängupäeva lõpu puhul käisin poest läbi ja varustasin end pudeli portoga. Mul oli peaaegu piinlik seda teha, kuna kassas oli üks reibas, aga paraku väga lühike neegritüdruk, kes kuidagi ülemise riiulini ei küündinud. Õnneks oli ta aga piisavalt nutikas ja kutsus koristaja appi, see ulatas küll. Portod on siin odavad ja head.

Eesti koondis avatseremoonial veini ja snäkkide juures....

Muidu jäi vist varem mainimata selline asi, et lõpuks on rahvusvahelised organisatsioonid jõudnud Tartu Bridžiklubile lõpuks järgi – ehk siis siin võistlusel ei ole kindlaks määratud, millises liinis istuvad naised ja millises mehed. Teed oma line-up’i ära ja lähed mängid, nagu sattus.
Huvitav on see, et esmakordselt tuli tegeleda sellise logistikaga, et kuidas jagada mängujärjekord viievooruses päevas: täna oli selline päev. Jõudsime tõdemusele, et paar, kes mängib neli matši puhkab keskmise – aga ülejäänud paaride puhul rotatsiooni tegemine tundus natuke nüri ja lõime kombinatsiooni, et üks mängib esimesed kolm voor ja teine mängib viimased kolm vooru – see annab pool päeva vabaks ka kõige muuga tegelemiseks ja 3x12 jagu ei ole väga probleemne vastu pidada, kui matši vahel veel ka pool tundi varuaega on. Siis leidsime, et tegelikult võime ka nelja vooruga päevi mängida nii, et see, kes mängib kaks vooru, mängib kaks esimest ja siis on pool päeva vaba, et linnaga tutvuda.

Mis mängu puutub, siis hommikul alustasime kahe mõõduka kaotusega Itaaliale ja Taanile, seejärel kobistasime võidu Horvaatia vastu ja siis tuli kaks tõeliselt magusat pala: kõigepealt Poola vastu 14:1 võit ja seejärel sõitsime Serbiale 63:13 pasuna... Poola vastane tulemus muidugi oli eriti magus, kuna esiteks nad on kõvad ja teiseks oli tegemist ikka väga hea matšiga mõlemalt poolt. Millegipärast on nad olnud meie jaoks tavaliselt suht head vastased, mitte küll alati, aga kaotanud olen ma neile erinevates võistlusklassides kindlasti vähem kui võitnud…

Huvitaval kombel tuvastasin, et meie Maarjaga oleme mänginud järjest viie slaavi tiimi vastu: Bulgaaria (+22), Venemaa (+9), Horvaatia (+4), Poola (+13) ja Serbia (+50). Kahjuks rohkem slaavlasi turniiril ei ole (no tegelikult tšehhid veel on, aga nad on nii tsiviliseeritud, et see ei lähe enam väga arvesse vist…), ei teagi, kust veel punkte saama peaks.

Kokkuvõttes siis oleme 9 vooru järel 13. kohal (lätlased on neljandad). Kõik tulemused on siin: http://db.eurobridge.org/repository/competitions/19Lisbon/microsite/Results.htm

Homme menüüs:
Belgia (puhkame meie)
Soome (puhkavad Pihel-Indrek)
Ungari, Saksa (puhkavad Hendrik-Irene)

4 comments:

Lauri said...

Ahjaa, Hendrik ja Irene on bülletääni jõudnud, kahjuks mitte küll päris õigetel põhjustel :)

http://championships.eurobridge.org/EMTC2019/Bulletins/Bul_03.pdf

Tuul said...

Indrek ka bülletäänis, kohe kaanepildil.
Mis Hendriku kommentaar on, kas vehkis alerdiga, nagu suutis?

Tuul said...

Vähemalt vastase 1!S peale kujutaksin ma ette, et tekib tahtmine kontrollida üle, kas ta sai aru su pakkumise tähendusest...

Hendrik said...

Mnjah, eks ma alertisin nii, nagu ma harjunud olen -- koputasin pakkumise peale. Aga silmsidet vastasega ei loonud, nii et ma ei veendunud, kas ta alerti nägi. Kui kohtunik kutsuti, siis arvasin, et vastased on ikkagi ise oma trammis süüdi. 1S ei ole süsteemselt ju väljavõtt, kui teine käsi 3S pakub. Paraku see kohtunikku ei huvitanud. Ta väitis, et õige seletuse korral ei tuleks 1S pakkumist (sõltumata selle tähendusest).

Tegelikult on positiivne see, et paljud vastased seletavad oma pakkumisi proaktiivselt. Peaks ise ka rohkem seda praktiseerima.