Tuesday, February 26, 2019

Viies võistluspäev: lõpp juba otsapidi paistab, protsess kulgeb omasoodu


Portugallased armastavad mune, eriti munakollased – kõik magustoidud, kaasa arvatud kuulus pastel de nata on väga munakollaselised. Mulle on see muidugi hea uudis, mulle meeldivad munad. Huvitav, mida nad munavalgetega teevad, kas saadavad Austraaliasse, et seal Pavlovaid teha saaks? Muuhulgas olid ka jäätiseletis jäätised üsna munase maitsega ja lääged…

Täna käisime mängu lõpus ühes kohalikus kohas söömas, seal olid enamus roogi sellised, mis olid jagatavad sõpruskonnaga. Ehk siis hankisime paar  tursapada, kuskussipaja, juustuvaagna, peotäie tapaseid ja mõned sangriad ja tundsime end hästi.

Võistkonna noorim paarkond reipalt sangriaklaaside taga. Taustal küll hästi ei paista, aga leti peal leegitseb tellitud chorizo ja kõrvallauas hõljub õhus pudel veini...
Mängu poolest läks tänane nii ja naa, kaks võitu (Rootsi ja Kreeka üle), kaks kaotust Rumeeniale ja Tšehhile, kokkuvõttes siis 19. koha peal…  Mängutase natuke juba lonkab (näiteks käisin taha ühe geimi, kus ma enamvähem kõik välja suutsin mõelda), aga eks naudime protsessi ja tunneme elust ja mängust rõõmu!

Kui juba kõrvaltänavasse sattusime, siis tegime ikka kirikupildi ka ära (mulle meeldivad väga plaatidest mosaiigid, mida on suht palju...). 

Homme menüüs: Holland (puhkame meie), Läti (puhkavad Pihel-Indrek), Iiri ja Šveits (puhkavad Irene-Hendrik)

No comments: